Vlinder van Van der Ast

Artikelnummer: ST04220021A
Vorige Artikel 6 van 9 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Lengte 29,7 cm
Breedte 21 cm
Hoogte 0,3 cm
Materiaal Aluminium-composiet

Vlinder van Van der Ast


Oorspronkelijk werk
Het wandbord "Vlinder van Van der Ast" is een bewerking van het schilderij "Stillleven met bloemen 1620-1621" van de Middelburgse kunstschilder Balthasar van der Ast ((Middelburg 1593 of 1594 - Delft december 1657). Dit schilderij maakt onderdeel uit van de collectie van het Rijksmuseum te Amsterdam.

Sign of Time - bewerking
Vrijwel opgaand in het geheel is een vlinder neergestreken op de uitbundige bos bloemen die Van der Ast aan het schilderen is, mogelijk fysiek, mogelijk in zijn artistieke verbeelding. Qua kleur en vorm past ze perfect in het geheel. Het bijna tedere contact tussen de vlinder en de blauwe bloem hebben wij uitvergroot in onze bewerking. 

Over Van der Ast
Balthasar van der Ast was een zoon van een rijke Middelburgse koopman. Hij woonde en werkte achtereenvolgens in Bergen op Zoom, Utrecht en Delft. In Delft trouwde hij met Margrieta Jans van Buijeren en overleed aldaar in december 1957.
Van der Ast schilderde zeer verfijnde stillevens van fruit en bloemen in de trant van Bosschaert. Zijn composities en zijn kleurgebruik zijn zeer afgewogen. Geleidelijk werden zijn werken groter en complexer, tot hij later in zijn lange loopbaan pronkstillevens in de trant van Jan Davidsz. de Heem schilderde.

Wil je meer weten over het werk en het leven van Bathasar van der Ast? Bezoek dan de website van kunstbus.nl


Materiaal
Dit bord is een origineel door Signs of Time vervaardigd wandbord. Het bord is op eerste klas aluminium-composiet-plaat (“Dibond”) gedrukt. Hierdoor is de afwerking verfijnd en zijn de kleuren helder en sprekend! De finish is mat.

Bevestigingstip
De door ons geleverde AC-ophanghaak is speciaal geschikt om borden van aluminium-composiet veilig en mooi aan de muur te hangen. Er zijn echter ook andere ophangmethoden geschikt. Meer info? Kijk op onze pagina "Ophangtips".


* Verzendkosten besparen? Haal je bestelling op op de markt!

 

 

© 2015 - 2021 Signs of Time | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel